OH NO een fout op je geboortekaartje

Geboortekaartje maak je maar een paar keer, waar moet je op letten? Wij geven je tips and tricks!

Let op de volgende dingen bij het bestellen van je kaartje!


1. Geboortegegevens 

Als je ervoor kiest om gewicht, tijd en lengte te vermelden, schrijf dan alle getallen hetzelfde. Officieel is het bijvoorbeeld 12.34 uur

10.22 u – 3250 gr – 49 cm = alles is afgekort.

10.22 uur  32500 gram  49 centimeter  =  alles is voluit geschreven.


2. Tijdnotering

Officieel noteren we de tijd met een punt ertussen. Soms zien we ook een dubbele punt. Dit is de digitale tijdsnotering. Niet helemaal fout hoor, maar wij werken zelf altijd met een punt. Daarnaast zet je altijd een 01 / 02 etc. Dus niet 1.34 uur maar 01.34 uur


3. OH MY Broertje / zusje vergeten 

 Zij horen er ook bij! Vergeet niet alle broertjes en zusjes op het kaartje te zetten.


4. Jaartal vergeten

Een van de belangrijkste elementen op de geboortekaartjes: het jaartal! Wij hebben standaard het jaartal op de kaartjes staan maar vergeet het ook niet aan te passen!


5. Maand is zonder hoofdletter

Het is bijna algemeen geaccepteerd om het mét een hoofdletter te schrijven, maar officieel is de maand zonder hoofdletter! Dus 15 maart 2017 is de correcte schrijfwijze.


6. Let op: het is mijn zusje / ons zusje / mijn broertje / ons broertje

Als je de zin plaatst ‘Wij zijn heel blij met de geboorte van onze zoon en broertje’ dan is dit taalkundig niet helemaal goed. Het is namelijk niet ‘onze broertje’. Schrijf dan ‘Wij zijn heel blij met de geboorte van onze zoon en mijn broertje’. Of ‘ons broertje’. ‘Onze broer’ kan dan wel.


7. Telefoonnummers correct?

Ook zo’n checkpuntje. Staan de telefoonnummers wel goed? Altijd even een extra check waard. Meestal worden er twee telefoonnummers gemeld, in volgorde van de naam en eventueel nog met een initiaal ervoor.  Vb.(K) 06 123 456 79 – (S) 06 123 456 79, wil je niet gebeld worden plaats dan geen telefoonnummer of 1 telefoonnummer op het geboortekaartje.


8. Spaties bij de postcode

Schrijf de letters bij de postcode met hoofdletters en vergeet niet de spatie na de getallen. Bijvoorbeeld: 1234 AB is correct. Officieel horen er twee spaties tussen de getallen en de letters. Dus 1234  AB


9. Vermelding van de achternaam

Hebben jullie allebei nog jullie eigen achternaam en wordt het wat vol op de kaart? Je hoeft ze niet te noemen maar bedenk dat het voor de ontvanger fijn is om te weten wat exact jullie achternamen zijn. Tip: zet ze eventueel op de achterzijde.

Join the List

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Latest from Instagram

Copyright © 2019 · Theme by 17th Avenue